» NUUT NP-601


Klicka på bilderna för att förstora dem!NUUT NP-601 är den Sydkoreanska tillverkaren Neolux första läsplatta, den tillhör serien NUUTbooks. Den släpptes 2007 i Sydkorea och har aldrig sålts utanför landet. Neolux har sedan dess lanserat uppföljaren NUUT2 som enligt uppgift skall börja säljas i Sverige under hösten 2009.

Eftersom den aldrig såldes utanför Sydkorea så är inte så mycket om den känt så ta uppgifterna här med en nypa salt. NUUT är byggd i samma skal som STAReBOOK, en e-bokläsare som lanserades i Kina 2007, med en 6 tums skärm av e-papper. NUUT NP-601 har speciell hårdvara för att göra skärmuppdateringarna snabbare, skärmen skall också vara ljusstarkare än andra läsplattor med samma skärm.

NUUT klarar bara av att läsa vanliga textfiler och XML-filer. Det fungerade bra i Sydkorea där XML-filer är standard för e-böcker men i resten av världen hade den inte klarat sig speciellt bra. Läsplattan klarade också av att spela upp MP3-filer.

NUUT NP-601 är enbart på Koreanska och den klarar som sagt inte speciellt många filformat. Låt därför bli att köpa den och kolla exempelvis på NUUT’s uppföljare istället.
Egenskaper:
Skärm:
Storlek:6 tum
Upplösning:800 x 600 pixlar
Pixeltäthet:166 ppi
Färgdjup:? gråskalor
Pekskärm:Nej
Skärmteknologi:E-Papper (Vizplex)
Dimensioner
Mått (b x h x d):118 x 188 x 9 mm
Vikt:178 gram
Stöd
Funktioner:
Filformat:MP3-filer (*.mp3), Text-filer (*.txt), XML-filer (*.xml)
Anslutningar:3,5 mm - hörlursutgång, USB 2.0
Lagring
Inbyggt minne:512 MB
Minneskortstöd:SD (Secure Digital)
Övrigt
Tillverkare:Neolux
Batteritid:7 500 sidor
Lanseringsår:2007